Praktijknummer  0181-483200 | Spoednummer  0181-483400

Bloedafname en laboratorium onderzoek

Wanneer u met gezondheidsklachten bij de huisarts bent geweest, kan de huisarts het nodig vinden om laboratorium onderzoek aan te vragen.

In dat geval heeft u van uw huisarts een aanvraagformulier voor laboratoriumonderzoek (bloedprikken) gekregen.

Met het aanvraagformulier kunt u zich melden bij meerdere prikposten bij ons in de buurt, waar u zo spoedig mogelijk wordt geholpen. Hier kunt u ook urine of ontlasting inleveren. De bloedafname gebeurt zittend. Er wordt een kleine hoeveelheid bloed afgenomen uit een ader, meestal aan de binnenkant van de elleboog. De uitslag van de onderzoeken is meestal na een week bekend en kunt u opvragen bij de huisarts. Ook kan de huisarts het nodig vinden om ander lichaamsmateriaal (zoals pus, sputum en afstrijkjes van slijmvliezen) te laten onderzoeken. Dit wordt door de huisarts bij u afgenomen en naar het laboratorium verzonden. Het duurt meestal wat langer voordat deze uitslag bij ons bekend is, omdat er meestal kweken van bacteriĆ«n worden gemaakt.

Aan het MCO op de Gerard van Voorneweg 2 kunt u door een medewerker van de STAR-MDC bloed laten afnemen van maandag tot en met vrijdag van 08:00 - 09:00 en woensdag van 16:00-17:00.

 

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.