Praktijknummer  0181-483200 | Spoednummer  0181-483400

Huisarts in opleiding

Huisarts inopleiding. 

Om huisarts te worden moet een dokter na afronding van zijn/haar studie geneeskunde een opleidingsprogramma (specialisatie) van drie jaar doorlopen. De huisarts in opleiding wordt getraind in de specifieke vaardigheden van het huisartsenvak. Hij/zij is bij ons één jaar in opleiding. Huisartsen in opleiding zijn afgestudeerde en bevoegde artsen.

Wanneer u bij ons een afspraak maakt, zal u mogelijk gevraagd worden of u er bezwaar tegen heeft om bij de huisarts in opleiding op consult te komen.

Voor u als patiënt zijn er duidelijke voordelen aan deze opleidingssituatie. De huisarts in opleiding heeft meer spreekuur tijd en daarnaast worden alle consulten en visites van de huisarts in opleiding met de eigen huisarts nabesproken en geanalyseerd. Er "kijken" dus twee dokters naar uw probleem. Op de lange termijn helpt u mee aan het zorgen voor goede huisartsen in de toekomst.

Het kan zijn dat de huisarts (in opleiding) vraagt of een consult op video opgenomen mag worden voor onderwijsdoeleinden. Het staat u vrij een dergelijk verzoek af te wijzen. Met het beeldmateriaal zal vanzelfsprekend vertrouwelijk worden omgegaan.

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.