Praktijknummer  0181-483200 | Spoednummer  0181-483400

Reisvaccinatie

reizen

Reizen en gezondheid

Wanneer u besluit een reis te maken naar het buitenland, is het verstandig om deskundig gezondheidsadvies in te winnen, om de kans dat u tijdens uw vakantie ziek wordt te verminderen.

Stel voor u vertrekt op de hoogte van de gezondheidsrisico’ s. U kunt daarvoor terecht bij de GGD, een reizigersadvies- vaccinatiebureau of uw huisarts.

Bij Huisartsenpraktijk van Luxemburg kunt u terecht voor uitgebreide reizigersadvisering. Huisarts F. van Luxemburg heeft een registratie voor reizigersadvisering en gele koorts vaccinatie.

 

Wanneer moet u uw reisadvies halen?

Het is belangrijk dat u ruim voor uw vertrek de goede reisadviezen krijgt zodat u ook tijdig de eventuele vaccinaties toegediend krijgt. Sommige vaccinaties moeten meerdere keren worden gegeven met een voorgeschreven tussentijd voordat ze effectief zijn.
Wij verzoeken u daarom ongeveer 2 maanden voor vertrek de parktijk te bellen voor informatie. Maar ook bij last-minute boekingen zullen wij ons uiterste best doen u voorbereid op reis te laten gaan .

U kunt in de praktijk bij de assistente een vragenformulier ophalen of deze downloaden van de site. Deze moet u per persoon volledig invullen. Dit formulier bevat vragen over uw medische geschiedenis, doorgemaakte ziektes, allergieën en uw vaccinatie status. Verder wordt er gevraagd naar uw reisbestemming, duur van de reis en verblijfsomstandigheden.

Vragenlijst reizigersadvisering

Wanneer u dit formulier, ingevuld en ondertekend heeft ingeleverd bij de balie, zal op basis van dit formulier en de bij ons bekende medische gegevens het reizigersadvies samengesteld worden en krijgt u via de assistent een afspraak voor het mondeling advies, de vaccinaties, de recepten en het invullen van uw vaccinatiepaspoort.voor u uitzoeken welke vaccinaties en tabletten u nodig heeft voor u bestemming.

Tip: indien u op vakantie serieuze medische problemen heeft, kan een telefoontje naar de praktijk vaak een zinnig advies opleveren.

Medicijnen mee op reis?

Lees het artikel over het meenemen van medicijnen op uw reis.

Tarieven

  • Consult advies en/of toediening vaccinaties € 35,- p.p Consult meereizende kinderen tot 18 jaar €16,50 p.p.
  • Vaccinatieboekje € 3,50 p.p

De vaccinaties en eventueel malariatabletten en zelfzorgmiddelen betaalt u bij de apotheek.
De meeste verzekeraar vergoeden het reizigersadvies geheel of gedeeltelijk, indien gegeven door een geregistreerd reizigersgeneeskundig huisarts.Vraag na bij uw verzekeraar in hoeverre reizigersadvies en vaccinaties vergoed worden. Onze rekening kunt u mogelijk bij uw verzekeraar declareren.

Wij wensen u alvast een prettige en veilige reis toe

Veel voorkomende adviezen kunt u vinden op de website va het LCR.

 

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.